Muftija Dudić sa čelnicima Rabite, Islamske banke i IGASE

dudic u mekki2 (2)Tokom boravka u Meki i nakon učešća na konferenciji „Uloga islama u borbi protiv terorizma“, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić imao je brojne sastanke sa predstavnicima najvažnijih organizacija i institucija u Saudijskoj Arabiji.

Susret sa generalnim sekretarom Rabite dr. Abdullahom Turkijem protekao je u srdačnom razgovoru, gdje se domaćin upoznao sa stanjem Islamske zajednice u Srbiji kada je postignuta saglasnost o potrebi zajedničkog djelovanja na polju afirmacije islamskih vrijednosti.

U razgovoru sa predsjednikom Islamske banke za razvoj iz Džede dr. Ahmed Muhamed Alijem muftija Dudić je predstavio prosvjetne i druge projekte Islamske zajednice, naišavši na puno razumijevanje za činjenicu da je Mešihat odgoj i obrazovanje stavio u prioritete svoje djelatnosti.

U razgovoru sa direktorom Svjetske humanitarne organizacije IGASA dr. Abdullahom Habhabom, predsjednik Mešihata se zahvalio na dosadašnjoj saradnji i predložio mu dobrotvorne projekte koji su naišli na razumijevanje.

Tokom boravka u Meki dr. Dudić je posjetio Centar „Esselamu alejke ja ejuhe Nebijju“. Nakon sastanka sa generalnim direktorom dr. Nasr Zahranijem obišli su Centar, a poslije toga muftija Dudić je dao intervju za TV „Esselamu alejke“.

Informativna služba