Održana debata učenika Medrese

SONY DSCU četvrtak 19.03.2015, nakon podne namaza, u Velikoj sali Mešihata održana je debata učenika Medrese na temu “Jezik kojim govorimo”

Debati je prisustvovala većina učenika Medrese, kao i veliki broj profesora.

Na početku se prisutnima obratio direktor Medrese Rešad-ef. Plojović koji je otovorio debatu. Direktor je ukazao na važnost debata koje se organiziraju, posebno kada su učesnici mladi, tj. učenici Medrese, pohvalivši praksu

Behram-begove medrese u Tuzli, koja je ovu manifestaciju ustanovila prije 16 godina i omogućila učenicima ostalih medresa koje djeluju po planu Rijaseta IZ-e u Bosni, kao i učenicima srednjih škola u Bosni da učestvuju na njoj, naglašavajući važnost i potrebu njegovanja ovakvih manifestacija koje spajaju učenike i daju priliku međusobnog upoznavanja.

Uvodno ašare je proučio Hrapović Emin, učenik III razreda.

Učešće u debati je uzelo 16 učenika, iz svih odjeljenja.

Učesnici su istakli bitnost njegovanja kulture govora, važnost literature i bibiloteka, ljepotu čitanja, također je ukazano i na važnost Medrese, koja afirmira pozitivne vrijednosti.

Nakon debate, nastupila je diskusija u kojoj su učesnici diskutovali o ovoj temi.

Nakon donošenja odluke komisije, direktor Medrese je proglasio ekipu koja će predstavljati našu Medresu na zajedničkoj debati u Tuzli, koja će se održati 31. 03.2015. u sastavu: Aiša Halilović, Amila Hodžić i Zuković Muhamed.

Ovaj skup ke okončan dovom, koju je proučio glavni imam novopazarskog Medzlisa prof. Asmir-ef. Crnovšanin.

Informativna služba