muftija u goldau  (3)Dana 14.03.2015. godine, povodom 20 godina džemata Bosna-Sandžak Goldau u Švicarskoj, održana je svečanost u prepunoj sali u Brunnenu.

Prvi su nastupili najmlađi članovi džemata koji su prisutne počastili izvođenjem ilahija. Nakon njih redali su se gosti. Prvi je nastupio predsjednik Bošnjačke nacionalne fondacije (BNF) za Švicarsku, Samir Vilić. Nakon njega gost iz Bosne i Hercegovine hfz. Husein-ef. Čajlaković svojim nadahnutim govorom počastio je goste. Između obraćanja musafira nastupao je hor ilahija sačinjen od imama koji su svojim lijepim glasovima uljepšali ovu noć.

Na kraju se skupu obratio i specijalni gost koji je prešao veliki put kako bih tu noć proveo sa Bošnjacima koji trenutno borave u Švicarskoj – muftija sandžački Muamer-ef Zukorlić. Njegov govor s pažnjom su slušali svi – stari i mladi.

Ovom prilikom organizator zahvaljuje uvaženom Muftiji koji je svojim prisustvom uveličao svečanost povodom 20 godina džemata Goldau. Također, zahvale upućuje svima koji su financijski i svojim zalaganjem doprinijeli ovoj manifestaciji, a posebno Senadu Gološu, čovjeku koji je na svojim leđima ponio najviše tereta, uz dovu Allahu dž.š. da ih sve nagradi.

SANA