Postavljen kamen temeljac za džamiju u Crnoči

42Danas je u Crnoči upriličen kamen temeljac za izgradnju džamije, prve u ovom mjestu. Postavljanju kamen temeljca prisustvovala je delegacija Mešihata IZ u Srbiji, na čelu sa muftijom sandžačkim Muamer ef. Zukorlićem.

Na samom početku odlomke iz Časnog Kur'ana proučio je Samir ef. Murić.  Zatim je glavni imam medžlisa IZ u Novom Pazaru Asmir ef. Crnovršanin uputio je dovu Uzvišenom Gospodaru da vakife obilato nagradi.

Prisutnima se obratio muftija sandžački Muamer ef. Zukorlić.

Muftija je istakao da će velika radost i ponos biti munara koja ce bdjeti nad  ovim krajem, posebno jer će biti prva na ovom parčetu zemlje. “Posebno se osjećam radosnim što imamo čovjeka kao što je Miljhat Muslić, koji mi je došao i rekao : ‘Ja želim da uvakufim džamiju’. Zaista je to jedan od najljepših habera koji sam dobio ovih dana”, istakao je muftija Zukorlić.

Džamija je najbolji način da se okupimo svi u jedan saff zajedno, poručuje muftija sandžački koji je potom uputio dovu Uzvišenom Gospodaru da nagradi vakife, istakavši da se iskreno nada da će džamija što prije nići. “Neka je hairli i mubarekolsun pa se u hairu i zdravlju vidimo na njenom otvaranju”, zvršava Muftija.

Nakon postavljanja kamena temeljca dovu je proučio Asmir ef. Crnovršanin.Nakon svečanosti upriličen je ručak za sve prisutne.

1234567

SANA – H.Škrijelj