Predstavnici Rijaseta održali savjetovanje u Mešihatu

IMG_5931Uprava za pravne i administrativne poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Ustavnim sudom Islamske zajednice, u subotu 23.05.2015. godine,  održala je savjetovanje u Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji na temu „Normativi Islamske zajednice u primjeni sa posebnim osvrtom na kulturu korespondencije“.      

Domaćin savjetovanja bio je predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić, koji je i otvorio skup. U svojstvu predavača na pomenutu govorili su: Ismail ef. Smajlović – direktor Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta, dr. Vedad Gurda – član Ustavnog suda Islamske zajednice i Mensur Karadža – sekretar Rijaseta, dok su na savjetovanju učešće uzeli rukovodioci ustanova, udruženja i službi Mešihata, kao i sekretari ustanova i medžlisa sa područja Islamske zajednice u Srbiji.

Nakon izlaganja gostiju  o značaju ustavnosti i zakonitosti u normativnoj kulturi, kao i izmjenama Ustava i drugih normativnih akata za rad organa i ustanova Islamske zajednice, razvila se plodotvorna diskusija o značaju administracije i korespondencije u Islamskoj zajednici te neophodnosti organizovanja seminara i kurseva na ovu temu.

Informativna služba

IMG_5938IMG_5934
IMG_5936
IMG_5943IMG_5945

 

IMG_5940IMG_5929IMG_5947