Manifestacija “Dani Srebrenice u Sandžaku”

Bošnjačka kulturna zajednica u sklopu manifestacije „Dani Srebrenice u Sandžaku“ organizira izložbu „Srebrenički inferno“ koja će biti otvorena  12.6.2015. godine od 14h u Kulturnom centru IUNP na Trgu Gazi Isa-bega Ishakovića. Predsjednik BKZ-a dr. Admir Muratović ističe da se ove godine obilježava 20 godina od genocida u Srebrenici. To je gorka činjenica, ali i obavezujuća, ističe dr. Muratović, kako se nikome nikada više ne bi dogodilo ono što se Bošnjacima dogodilo u Srebrenici.

Dr. Admir Muratović navodi da je to prva institucija iz BiH koja dolazi u zvaničnoj posjeti Sandžaku, jer samo zajedno Bošnjaci mogu stremiti ka izvjesnijoj budućnosti. Dr. Muratović je ujedno i pozvao sve ljude dobre volje da prisustvuju sutrašnjoj izložbi, kako bi se na taj način odala počast stradalima u Srebrenici.

Manifestacija „Dani Srebrenice u Sandžaku“ otpočinje sutrašnjom izložbom, a trajaće narednih mjesec dana kroz niz aktivnosti, promocije knjiga, kao i gostovanja koja aktueliziraju problematiku Srebrenice.

H.Škrijelj