Bajramske čestitke

Jahja-Fehratovic-BDZU ime Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka i u svoje lično ime svim muslimanima Bajram Šerif Mubarek Olsun želim.

Predstojeće bajramske dane provedimo u okrilju porodice i zajednice, svjesni da je za nama još jedan mjesec posta koji nas je podsjetio na prolaznost ovog svijeta i, nadamo se, vratio suštinskim stvarima.

Ramazanski bajram je prilika da posjetimo bližnju i daljnu rodbinu i prijatelje, obradujemo stare i mlade, demonstriramo snagu vjere, tradicije i kulture Bošnjaka.

(BDZ)

 

Bajramska čestitka predsjednika SABA-e

 

saba-logo21U povodu nastupajućeg Ramazanskog bajrama, u ime Sandžačke Biznis Asocijacije (SABA) kao i u svoje lično ime članovima SABA-e, rukovodstvu Islamske Zajednica i bošnjacima Sandžaka, Bosne I dijaspore BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN, sa željom da nas bajram sve zatekne u miru, slozi, zdravlju I rahatluku. Da nam uzvišeni Allah primi ibadete I ukabuli post.

Ramazanski bajram je prilika da riječima i djelom doprinesemo medjusobnom upoznavanju, zbližavanju, uvažavanju i toleranciji – u cilju dobra i napretka u poslu.

Neka bajram učini da se svima uveća nafaka, borimo se I stičemo samo od halala.

Predsjednik Šefadil Ličina

(SABA)

 

Bajramska čestitka predsjednika ZSD

 

Zajednica_sandzacke_dijaspore_logoU ime Zajednice sandzačke dijaspore kao i u svoje lično ime želim od srca da čestitam svim Bošnjacima i Bošnjakinjama, muslimanima i muslimankama nastupajuće bajramske dane.

Mjeses dana smo jačali svoju duhovnost izvršavajući propisane namaze, osvježavali smo svoje misli čitajući Kur´an, posteći jačali smo svjesnost o Svevišnjem Tvorcu i razvijali osjećaj boljeg razumijevanja slabih i siromašnih.

Neka nam naredni dani budu dani radosti koju ćemo unijeti u srca naših roditelja, porodice, bližnjih i svih ljudi dobre volje.

BAJRAM MUBAREK OLSUN!

Predsjednik ZSD Mithat Mujović

 

Bajramska čestitka predsjednika BDZ u Crnoj Gori

bdzPovodom nastupajućeg ramazanskog bajrama, u ime BDZ u Crnoj Gori i u svoje ime, upućujem iskrene čestitke reisu-l-ulemi IZ u BiH i Sandžaku, Husein ef.Kavazoviću, muftiji Sandžačkom, Muamer ef.Zukoriliću, reisu IZ u Crnoj Gori, predsjedniku mešihata IZ u Srbiji, hafizima Kur’ana časnog, imamima, te svim vjernicima, pripadnicima islama.

Uvjeren sam da je ovaj bajram još jedna prilika da se bratski izmirimo, da jedni drugima oprostimo i sitne razmirice halalimo, te nastavimo da gradimo zajednicu koja pod jednim vjersko-duhovnim krovom okuplja cijeli bošnjački narod, kako je to oduvijek i bilo. Samo tako možemo biti sigurni da smo dostojni šehadeta kojim smo posvjedočili da nam je Allah dž.š. naš gospodar a Muhammed, a.s. uzor kojeg istrajno slijedimo.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Predsjednik BDZ u Crnoj Gori Hazbija Kalač

 

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

 

Sahit Kandic   Nakon svakog iskušenja od Allaha dž.š. uslijedi i nagrada, pa tako nam je svemogući Stvoritelj nakon mjeseca Ramazana koji provedosmo u postu i ibadetu dodijelio Bajram kao nagradu. A za Bajram smo također dužni posjetit svoje najmilije; rodbinu, prijetelje, susjede, stare, siromašne i td., te sa njima podijelit radosti bajramskih blagodeti.
Zahvaljujmo se uzvišenom stvoritelju na bereketu, ali i ne zaboravimo doviti i za sve one kojima je teško u ovom trenutku, i koji su još uvijek na raznim iskušenjima…

Braqo i sestre, u svoje, te u ime Bošnjačke kulturne zajednice na Kosovu, svim bošnjacima Kosova, Sandžaka, Bosne i dijaspore, te svim muslimanima i muslimankama dunjaluka, mahsus želim BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN, te da ovaj Bajram provedu u najboljem zdravlju, sreći, uspjesima i životnim radostima sa svojim najmilijima – in šaa Allah !
Srdačno
Sahit Kandić, predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice na Kosovu

Peć;  17 / 07 / 2015