Predsjednik Mešihata posjetio izbjeglički kamp u Preševu

10

Dana 06.10.2015 godine predsjednik Mešihata Islamske Zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud Dudić sa saradnicima, u pratnji preševskog muftije Fikreta ef. Limanija, uručio je Crvenom krstu Srbije u Preševu humanitarnu pomoć za izbjeglice u vrijednosti od 19.000 eura.

Pomoć je prikupljena u saradnji sa Centrom za humanitrani rad Harajt a zahvaljujući Rijasetu IZ u BiH na čelu sa reis-ul-ulemom Husein ef. Kavazovićem i donacijama sandžačkih privrednika  i džematlija.

Ova pomoć biće uručena izbjeglicama koje nalaze u izbjegličkom kampu u Preševu. Po riječima sekrtata Crvenog krsta u Preševu, Ahmeta Alimija, kroz ovaj kamp je prošlo oko 150.000 hiljada izbjeglica i smatra se najorganizovanijim centrom za prihvat i pomoć lica koja su izbjegla sa ratnih područja.

Inače, ovo je do sada peta humanitarna akcija koju je Mešihat Isamske zajednice u Srbiji u saradnji sa CHR Hajrat i Muslimanski omladinskim klubom organizovao od počekta izbjegličke krize u Srbiji.

U izjavi za medije, muftija Dudić je izjavio da kao što je Srbije primjer za zemlje u regionu što se tiče izbjegličke krize tako su i građani Preševske doline primjer za ostale građane u Srbiji.

Informativna služba

1 2 3 4 5 6 7 8 9  11 12 13