Obilježena godišnjica otvaranja isturenog odjeljenja Škole Kur'ana u džematu Gazi Isa-beg u Frankfurtu

3

U petak, 16. oktobra, obilježena je godišnjica od otvaranja isturenog odjeljenja Škole Kur'ana u sandžačkom džematu Gazi Isa-beg u Frankfurtu. Tim povodom, a i u povodu Nove hidžretske godine, upriličena je svečanost na kojoj su najmlađi polaznici Škole pokazali znanje stečeno u protekloj školskoj godini.

Skupu je prisustvovao i sam direktor Škole Kurana Časnog, hafiz Irfan ef. Malić, koji se obratio skupu i častitao djeci i njihovim roditeljima ovaj povod, čineći dovu Allahu dž.š. da u narednom periodu ovo odjeljenje Škole Kur'ana postigne još bolje rezultate, veći broj učenika, te da svaka bošnjačka porodica u tom gradu ima skog učača Kur'ana.

Prisutnima se obratio i predsjednik džemata, Ferhan Sejdović, koji je inače bio i inicijator otvaranja ovog odjeljenja, uručivši svoj prosutnoj djeci skromnu hediju od džemata, a Školi Kur'ana u Novom Pazaru određenu novčanu pomoć. Trenutno, funkciju profesora u ovom odjeljenju Škole obnaša Mumin ef. Halilović, koji je kao i njegovi prethodnici dao doprinos u podizanju i funkcionisanju ovog odjeljenja.

1 2  4 5 6