Predsjednik Mešihata primio potpredsjednika BH entiteta

IMG_9228[1]Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima, 20.10.2015. godine, primio je potpredsjednika BH entiteta Ramiza Salkića.

Muftija Dudić je gosta iz Banja Luke upoznao sa strukturom Islamske zajednice u Srbiji i problemima sa kojima se ona suočava nakon agresije na nju 2007. godine. Predsjednik Mešihata je istakao da su Bosna i Hercegovina i Sandžak domovinski prostori Bošnjaka i da dijele zajedničku sudbinu. Takođe je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost g-dinu Salkiću što je prvi bošnjački političar iz Bosne koji je došao u zvaničnu posjetu Bošnjacima Sandžaka.

Potpredsjednik Salkić je prenio selame od predsjednika Bakira Izetbegovića i ostalih bošnjačkih predstavnika u vlasti Bosne i Hercegovine te upoznao domaćina sa svojim aktivnostima na polju borbe za prava Bošnjaka u svom entitetu, kao i saradnji sa Islamskom zajednicom na tom području. Takođe je izrazio zadovoljstvo radom Islamske zajednice na polju očuvanja vjerske i nacionalne svijesti Bošnjaka te da ona u tom pogledu može biti primjer drugim institucijama.

G-din Ramiz Salkić će narednog dana posjetiti Medresu Gazi Isa-beg, Fakultet za islamske studije i Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru.

IMG_9236[1]

Informativna služba