Direktor Vakufske direkcije završio posjetu džematima Švicarske

admir2Direktor Vakufske direkcije Admir ef. Doljanac, vratio se iz višednevne posjete džematima u Švicarskoj.

On je posjetu započeo u gradu Cirihu, 29.10.2015.god. gdje se sa jacije namaza prigodnim predavanjem obratio uvaženim džematlijama ističući tom prilikom ulogu i značaj vakufa u životu muslimana.

Također je prezentirao projekat izgradnje Škole Kur`ana u Rajčinoviću, gdje se zahvalio imamu ovog džemata Sakib ef.Haliloviću i džematskom odboru na čelu sa predsjednikom Rasimom Abdagićem na podršci projekta i ukazanom gostoprimstvu.

Nakon Ciriha posjeta je nastavljena u gradu Aarau džemat Oberent Felden gdje je direktor održao hutbu i predvodio džumu namaz, i takodjer prezentirao projekat Škole Kur`ana. Imam Muriz ef.Purić, članovi džematskog odbora na čelu sa predsjednikom Mirzom Mujalom također su dali svoju podršku tom projektu.

Uslijedila je posjeta gradu Lucern gdje je Admir ef.džematlije upoznao sa projektom Škole Kur`ana i počastio ih prigodnim predavanjem o vakufima.  U projektu su učešće uzeli i imam  džemata Ćazim ef Mehmedović i predsjednik džemata Vehbija Efendić.

Za ovu posjetu džematima Švicarske odgovoran je glavni imam za Švicarsku Jasmin Demić  u koordinaciji sa ostalim džematima, a predsjedniku  džemata Zug Osmanu Ramiću zajedno sa džematskim odborom i imamom Demićem, ide zahvala  za podršku projekta Škole Kur`ana. Zahvaljujemo se svim ljudima,džematlijama koji su učestvovali u ovom hairli projektu. Molimo Allaha dž.š.da svakog obilato nagradi i podari svako dobro.

admir3admir 4