Sjednica Rijaseta

Sjednica Rijaseta,13.11.15. Sarajevo, 13. novembar 2015. (MINA) – U Sarajevu je danas održana 15. redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice  u BiH kojom je predsjedavao reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

Članovi Rijaseta su na današnjoj sjednici najviše pažnje posvetili Izvještaju o realizaciji akcije kurbana i kurbanskih kožica 2015. godine i Izvještaju o organizaciji hadža u 1436. h/ 2015. godini.

Nakon rasprave, članovi Rijaseta su usvojili Izvještaj o realizaciji akcije kurbana i kurbanskih kožica.  Uprava za ekonomske i finansijske poslove će pripremiti proceduru akcije kurbana i kurbaskih kožica, koja podrazumjeva detaljan način rada od početka do završetka akcije.

Nakon rasprave usvojen je i  Izvještaj o organizaciji hadža, te zadužena  Uprava za vanjske poslove i dijasporu da pripremi analizu organizacije hadža za jednu od narednih sjednica.

Na sjednici je usvojen i prijedlog Pravilnika o kontnom planu.

Usvojeni su prijedlozi Pravilnika o zaštiti na radu i zaštiti od požara.  Usvojena  je i raspodjela sredstava Fonda za pomoć medžlisima sa povratničkim džematima.(kraj)