U Švicarskoj, sportskim susretima otpočela manifestacija “Dani Sandžaka”

U organizaciji Zajednice sandžačke dijaspore u Švicarskoj, dana 28.11.2015. godine, u švicarskom gradu Cirihu, u sportskoj dvorani Šliren, upriličen je turnir u malom fudbalu, koji se već četiri godine unazad organizira u čast Dana Sandžaka.

Na turniru učešće je uzelo 12 ekipa, i to: Ekipa ZSD Švicarske, FC Sandžaklije, Ekipa Teletubbies, Ekipa Black Jackets, Ekipa Bu2, Ekipa Diego and Friends, FC Bosna, Ekipa džemata Walliselen, Ekipa Top Grill, FC Restelica, FC Sandžak Brunnen, Ekipa One Touch.

Turnir je održan od 9 do 16 časova, a u finalima su se susrele dvije najjače ekipe: ZSD Švicarska i „One Touch“, od kojih je prva osvojila prvo mjesto rezultatom 4:2, dok je druga po automatzmu zauzela drugo mjesto na ovom turniru. Treće mjesto pripalo je ekipi FC Bosna.

Predsjednik Zajednice sandžačke dijaspore Mithat ef. Mujović sa tribina pratio je turnir i  dao podršku mladim ljudima koji se na ovaj način druže i okuppljaju.

Koordinator sportskih susreta ispred ZSD Švicarske, Muamer Husović, kazao je da je sve proteklo u najboljem redu, te da će nagrade biti uručene večeras, na glavnoj manifestaciji koja se u čast Dana Sandžaka priređuje u istoj dvorani u 19:30h.

Ekipa agencije SANA ovim povodom boravi u Švicarskoj, te će i o večerašnjoj manifestaciji na kojoj će govoriti predsjednik ZSD Mithat Mujović i predsjednik ZSD u Švicarskoj Senad Sejdović, te u kulturno umjetničkom programu učestvovati Mustafa Širbić, kulturno-umjetnička društva i interpretatori muzike, izvijestiti opširnije.

(SANA)

turnir (1)turnir (2)turnir (3)turnir (5)

1 mjesto

2 mjesto

3 mjesto