Predavanje hfz. Kujevića u Arap džamiji

Nakon jacije namaza Abdurahman ef. Kujević već tradicionalno održava predavanja u Arap džamiji. Na predavanju prošle noći govorio je o Aiši r.a. o njenom životu koji je provela uz Poslanika a.s., o njenoj posvećenosti i odanosti koju je darovala Poslaniku s.a.v.s.

“Miljenica Allahovog miljenika s.a. v.s. Aiša r.a. je podučavala ulemu, velikane I učenjake. To je najučenija žena u ummetu Muhammeda s.a.v.s., ashabi Božijeg Poslanika se nisu stidjeli uzimati znanje od Aiše r.a. iako je ona bila žena.” Istakao je ef. Kujević

O ljubavi koju je Božiji Poslanik s.a.v.s. gajio prema Aiši r.a. ef. Kujević kaže da su I ashabi imali veliko poštovanje prema njoj upravo zbog toga što je Poslanik a.s. bio srećan uz nju. U predavanju je istakao I objavu od Allaha dž.š. nakon potvore o njenoj časti gdje je Uzvišeni obelodanio istinu u kojoj je zaštitio Aišu r.a.

Ef. Kujević je ovim predavanjem I primjerom Aiše r.a. ukazao na ono kako se trebaju današnje I buduće supruge ophoditi prema svom suprugu kako bi ostvarile cilj, odnosno dženet I zadovoljstvo Uzvišenog Allaha dž.š.