Predsjednik Mešihata primio kuvajtskog alima

IMG_1049 Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić primio je dr. Jusufa Eš-Šeraha, profesora Univerziteta u Kuvajtu i šefa katedre za fikh na pomenutoj visokoškolskoj ustanovi, koji u Novom Pazaru boravi povodom međunarodne konferencije koju organizuje Fakultet za islamske studije.

Predsjednik Mešihata je kuvajtskog alima upoznao sa strukturom Islamske zajednice u Srbiji sa posebnim akcentom na odgojno-obrazovne ustanove, posebno izrazivši zadovoljstvo što Kuvajt prepoznaje projekte Fakulteta za islamske studije. Međutim, muftija dr. Dudić je ovom prilikom izrazio i razočarenje odnosom većine arapskih ambasada u Beogradu prema Islamskoj zajednici i pripadnicima islama u Srbiji.

Dr. Jusuf Eš-Šerah je priznao da su on i njegovi saradnici vrlo malo znali o muslimanima na ovim prostorima, ali da je zahvaljujući dekanu FIS-a dr. Enver ef. Giciću dobio priliku upoznati se sa značajem i projektima Islamske zajednice koje će nastojati da podrži.

Sastanku su osim dekana dr. Gicića prisustvovali i generalni sekretar Mešihata Samir Škrijelj te rukovodilac Mearifske službe mr. Enver ef. Omerović.

 

Informativna služba

IMG_1051IMG_1044