Predsjednik Mešihata obišao radove na džamiji u Crnoči

1

Selo Crnoča kod Novog Pazara nikada nije imala džamiju, dok Muamer Maljanović nije uvakufio zemljište, a Miljhat Mitko Muslić nije otpočeo izgradnju ovog vjerskog objekta čiji radovi se privode kraju.

Tim povodom, predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, 31.03.2015. godine, sa vakifima i džematlijama obišao je radove na džamiji u Crnoči te izrazio svoje zadovoljstvo što ovo mjesto ima dobre muslimane od kojih je Uzvišeni Gospodar odabrao ovu dvojicu da budu graditelji Allahove kuće. Tom prilikom, zamolio je Stvoritelja da obilato nagradi vakife i sve one koji su uložili svoj imetak i trud da ova ljepotica bude otvorena prije nastupajućeg Ramazana.

Vakif džamije, Mitko Muslić, koji živi i radi u Hanoveru, zahvalio se Mešihatu, a posebno Muamer ef. Zukorliću i muftiji Dudiću, što su dijaspori „dali vjetar u leđa“ kako bi ulagali u rodni kraj gradeći Allahove kuće i pomažući druge projekte Islamske zajednice. Podsjetio je da su u toku finalni radovi te izjavio da će se u ovoj džamiji klanjati prve ovogodišnje teravije.

Članovi porodice Muslić izrazili su svoj ponos vakifom Mitkom i njegovom braćom, kao i svima onima koji ulažu svoj imetak i trud na Allahovom putu.

Informativna služba Mešihata  

5 4 3 6