Svečanost povodom Dana Fakulteta za islamske studije

IMG_3479

Novi Pazar – Islamska zajednica u Srbiji i Fakultet za Islamske studije u Novom Pazaru organizovali su danas svečanu Akademiju povodom Dana fakulteta u Velikoj sali Mešihata, ovoj svečanosti, u okviru koje je organizovana i dodjela diploma studentima, prisustvovali su i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, muftija dr. Mevlud ef. Dudić, narodni poslanik u Skupštini Srbije Muamer Zukorlić, izaslanik reisuululeme Husena Kavazovića, Ibrahim Begović, predstavnici nevladine Organizacije Kosovo za Sandžak sa Kosova, predstavnik Uprave za saradnju sa crkvama i vjerskim zajednicama, Vladimir Todić, delegacija Internacionalnog Univerziteta i predstavnici političkih i društvenih ustanova iz Novog Pazara

Dekan fakulteta, dr Enver Gicić, istakao je da ova institucija radi već 15 godina i da je zahvaljujući Muftijama Zukorliću i Dudiću ova institucija postal prepoznatljiva po svom kvalitetu.

Narodni poslanik u Skupštini Srbije ,emeritus Muftija Muamer ef. Zukorlić čistatao je diplomantima I magistarntima ovaj dan Iiporučio studentima da trebaju biti ponosni što su bili student Fakulteta za Islamske studije, istakao je da je jedna od posebnih vrijednosti koja se baštini na ovom fakultetu jeste slobodna misao.

Predsjednik Mešihata IZ u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, poručio je diplomcima da se zalažu za dobro, nada se i još boljoj saradnji sa Državnim organima R. Srbije

Predstavnik Uprave za saradnju sa crkvama i vjerskim zajednicama Vladimir Todić, rekao je da je saradnja Fakulteta i ovog državnog organa na izuzetnom nivou, da će se nastaviti pomagati razvojne projekte na ovom fakultetu.

Izaslanik reisu-l-uleme Husena Kavazović, Ibrahim Begović poželio je uspješan rad i u budućnosti, i naglasio da Islamska Zajednica u BIH očekuje da će ovaj fakultet dati doprinos ukupnom razvoju visokog školstva.

Uz prisustvo profesora, studentima su uručene diploma ovog fakulteta , na samom kraju dovu je proučio direktor Medrese Rešad ef. Plojović.

SANA – A.ŠabotićIMG_3341 IMG_3343 IMG_3344 IMG_3345 IMG_3359 IMG_3361 IMG_3432 IMG_3434 - Copy - Copy IMG_3435 - Copy - Copy IMG_3437 - Copy - Copy IMG_3371 IMG_3442 - Copy - Copy IMG_3461 - Copy - Copy IMG_3456 - Copy - Copy IMG_3454 - Copy - Copy IMG_3373 IMG_3387 IMG_3429 IMG_3404 IMG_3466 - Copy IMG_3471