Muftija Dudić primio predsjednika Udruženja muslimanskih privrednika Rusije

IMG_3599Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, 20.05.2016. godine, primio je Hajdara Šagimardanova – predsjednika Udruženja muslimanskih privrednika Ruske Federacije.

Nakon što je muftija Dudić gosta iz Moskve upoznao sa strukturom Islamske zajednice u Srbiji, g-din Šagimardanov je domaćinu predstavio Udruženje koje predvodi, obzirom da u Ruskoj Federaciji živi oko 30 milona pripadnika islama, naglasivši da se muslimani u svijetu, pored ostalog, trebaju povezivati i na ekonomskoj osnovi te sarađivati na polju jačanja privredne saradnje.
Kako je istakao, Udruženje muslimanskih privrednika Ruske Federacije ima ekspoziture u cijelom svijetu, ima dobru saradnju sa Islamskom zajednicom u Rusiji, a jedan od razloga dolaska u Novi Pazar je otvaranje odjeljenja u našoj zemlji te saradnja sa novopazarskim i sandžačkim privrednicima.
Inače, Hajdar Šagimardanov je jedan u uspješnijih privrednika u ovoj mnogoljudnoj zemlji i u toku boravka u Novom Pazaru sa muftijom Dudićem obišao je ustanove Islamske zajednice i pojedine privrednike sa kojima planira uspostaviti poslovnu saradnju.
Informativna služba Mešihata
IMG_3599IMG_3601IMG_3592