U susret Ramazanu u Tutinu upriličeno veče Kur'ana

U povodu nastupajućeg mjeseca Ramazana, u organizaciji Mešihata IZ-e u Srbiji i medžlisa IZ-e Tutin upriličena je večer Kur'ana u velikoj sali Doma kulture.  Odlomke iz Časnog Kur'ana ove večeri učili su karije iz Makedonije, Turske i Pakistana.

Specifičnim učenjem večeras su se predstavili Idris Osman, Elyesa Asani i Ajidin Jahya iz Makedonije, imam Sinan Polat i hafiz Ali Polat iz Turske,  te imam Safraz Buti iz Pakistana.

Svečanost su svojim prisustvom uveličali predstavnici Mešihata IZ-e predvođeni predsjednikom Mešihata muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem.

Pored predsjednika Mešihata delegaciju su još činili i direktor Medrese Gazi Isa-beg Rešad ef. Plojović, te hafizi Abdurrahman ef. Kujević i Almir ef. Pramenković.

Krcata sala Doma kulture posvjedočila da je Allahov Govor najveći razlog okupljanja Bošnjaka Tutina.

Prisutnima se obratio predsjednik Mešihata muftija dr. Dudić. On se na samom početku zahvalio Uzvišenom Gospodaru što je Bošnjacima Sandžaka omogućio da na ovako poseban način, uz Njegove Riječi krenu u susret mubarek Ramazanu.

On se posebno zahvalio gostima ističući da su oni čuvari Allahovog Govora i da iz dana u dan, širom Balkana nastavljaju sa svojim projektom “sofra Kur'ana”. “Doista ne postoji ljepša melodija, draža muzika, bolji Govor od Kur'ana”, istakao je muftija dr. Dudić.

U mjesecu milosti, blagodati i oprosta istina se uvijek istinom prikaže, a oni koji nisu na istini propadaju.

Sve što je na istini sagrađeno to i opstaje, a sve što je na licemjerstvu to nestaje i evo nakon devet godina nestaje ono sto je udba napravila, a sad je isti ti i razvaljuju, jer su licemjerni i nisu na istini”, završava dr. Dudić.

Večerašnja manifestacija još jedan je dokaz da se ljudi oko dobra okupljaju, te da ne postoji bopji način krenuti u susret mubarek mjesecu Ramazanu od prelijepog citiranja Allahovog Govora, što je večeras upriličeno u Tutinu.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

SANA – H.Š.