Nastavljeni radnovi na izgradnji džamije u Trnavi

Capture

Novi Pazar – Muslimanski omladinski klub u saradnji sa donatorima iz dijaspore na najbolji način krenuo u susret Mubarek mjesecu Ramazanu. Jučer su uručili novčana sredstva kako bi džamija u Trnavi što prije bila završena i zablistala. Predstavnik MOK-a Mervan Rožajac ovom prilikom zahvalio se svima koji su učestvovali u ovoj pomoći pozivajući i druge koji su u mogućnosti da ugrade sebe u ovaj hairli projekat.

Mještanin Trnave koji je od prvog dana prisutan na radovima ove ljepotice Refik Doljanović izvijestio nas je o radovima na džamiji, ističući da su oni u poodmakloj fazi i da teku bez problema.

Edin Preljević jedan je od mlađih članova MOK-a. On navodi da su brojni projekti koje ovog Mubarek mjeseca MOK planira sprovesti na nivou Sandžaka, pozivajući pritom sve zainteresirane omladince da im se pridruže.

Ovo je samo jedan u nizu projekata MOK-a, koji iz dana u dan sve više doprinose podizanju svijesti kod Bošnjaka, jer ne postoji bolji način ući u odabrani mjesec, već sebe ugraditi u trajno dobro.

SANA