BNF INICIRAO PRIKUPLJANJE NOVČANIH SREDSTAVA ZA OPREMANJE ODJELJENJA ŠKOLE KUR’ANA ČASNOG U MURU

13239466_1601351153488854_7058542592165212424_n

Na prijedlog Bošnjačke nacionalne fondacije (BNF) i njenog predsjednika Haka Duljevića, a na zahtjev direktora Škole Kur’ana Časnog hfz. Irfana ef. Malića pokrenuta je akcija za opremanje prostorija odjeljenja Škole Kur’ana Časnog u Muru. Odjeljenje  škole će se nalaziti u okviru džamije, koja je u izgradnji u naselju Mur.

Emanet realizacije ovog projekta povjeren je glavnom koordinatoru za dijasporu ispred BNF-a, Asmiru Bihorcu.

Nesebičnu pomoć i podršku u realizaciji ovog projekta pružili su koordinatori dijaspore i Sandžaka.

Kordinatori ispred dijaspore bili su: Enisa Malićević, predsjednica HO ,,Sandžak’’ iz Danske, Enisa Adrović iz Ciriha i Mukadesa Šarić iz Štutgarta.

Koodinatori ispred Sandžaka bili su direktor Škole Kur’ana Časnog hfz. Irfan ef. Malić  i prof. Mejra Destanović.

Tokom realizacije ovog projekta koordinator iz Švedske, Elvir Bajraktarević prikupio je 12.000 eura za izgradnju Škole Kur'ana Časnog u Baću, općina Rožaje.

Novac je sakupljen u rekordnom vremenu, za nepunih 5 dana. Za odjeljenje Škole Kur'ana u naselju Mur prikupljeno je 9.430 eura, 1.140 švajcarskih franaka i 6.650 dinara.

Ukupna novčana sredstva koja su prikupljena tokom ovog projekta iznose 22.530 €.

Bošnjačka nacionalna fondacija se ovim putem najsrdačnije zahvaljuje Bošnjacima Sandžaka i dijaspore na visokoj svijesti i njihovoj nesebičnoj spremnosti da svoj imetak udjeljuju na Allahovom dž.š. putu.

U najvećem broju, novac su donirali pojedinci, džemati i humanitarna udruženja.

Molimo Allaha dž.š. da donatore ove hairli akcije obilato nagradi kako na Dunjaluku, tako i na Ahiretu, da im poveća bereket u imetku, kao i koordinatore, koji nisu žalili ni vremena ni truda da se ovaj projekat ovako brzo i uspješno realizuje.

Bošnjačka nacionalna fondacija (BNF) će i dalje nastaviti sa realizacijom okvih i sličnih projekata

(BNF)