Održan susret sa ovogodišnjim hadžijama

1

 

U subotu, 27.08.2016, u Velikoj sali Mešihata završena je vakcinacija ovogodišnjih putnika na hadž, nakog čega je upriličen susret budućih hadžija sa čelnicima Islamske zajednice i ovogodišnjim rukovodstvom za hadž.

Prisutnima se na početku obratio muftija dr. Mevlud ef. Dudić, predsjednik Mešihata, poželevši hadžijama hairli put i čineći dovu da im Allah dž.š. olakša i primi od njih obrede hadža. Hadžijama su se obratili i ovogodišnji vodiči, dr. Rešad ef. Plojović, koji je govorio o propisima hadža i planovima putovanja i mr. Enver ef. Omerović.

 

Ispraćaj ovogodišnjih hadžija i hadžijska dova biće upriličeni u petak, 02. septembra, na trgu Gazi Isa-bega, od  10:30h.

Hadžije će putovati u dvije grupe. Prva grupa od 99 hadžija će se uputiti put časnih mjesta odmah nakon ispraćaja, prije džume namaza. Dok će druga grupa, od 31 hadžija, otputovati u subotu, 03. septembra u 12h, ispred Fakuleta za Islamske studije u Novom Pazaru.

Hadžije će putovati iz Beograda, preko Istanbula do Džede, dok je povratak, zbog kraćeg čekanja, predviđen iz Medine, preko Istanbula do Sarajeva.

2