Završeno glasanje, rezultati poznati za najkasnije 24 časa

8b3e4de9-c135-4827-bda3-6284606a9dc4Na osnovu odluke Mešihata od avgusta mjeseca ove godine danas su provedeni izbori za predstavničke organe Islamske zajednice gdje su u svim džematima birani članovi za džematske odbore kao i zastupnici u skupštinama medžlisa.
Pravo glasa imali su svi punoljetni pripadnici Islamske zajednice koji žive na teritoriji određenog džemata, a pravo da budu birani imali su svi oni koji su predloženi od strane imama u konsultaciji sa glavnim imamima i predsjednicima medžlisa koji će u narednom četvorogodišnjem mandatu obavljati poslove od interesa za džemate i medžlise, kaže predsjednik Centralne izborne komisije Samir Škrijelj.
„Oni koji su izabrani u skupštine medžlisa u drugom krugu izbora za sedmicu dana birat će svoje odbore medžlisa, a oni će međusobno izabrati i predsjednike medžlisa.
Zadnja faza ogleda se u izboru Sabora IZ-e u Srbiji, koja će se obaviti istoga dana kada će sve skupštine medžlisa delegirati određeni broj članova u najviše predstavničko i zakonodavno tijelo Islamske zajednice“ – naglašava predsjednik CIK-a
Izbori su provedeni u svim muftijstvima, u svim medžlisima, u svim džematima bez problema, a rezultati izbora biće dostavljeni CIK-u u roku od 24 časa kada će se i bliže znati ishodi prvog kruga izbora u Islamskoj zajednici. Gospodin Škrijelj napominje da ovo nisu politički izbori gdje se od mnoštva ponuđenih biraju pojedinci već se od nekolicine predloženih dobrih vjernika biraju oni najbolji.

komisija2
samko selakovac1 skender-kelebi zaguljaca hajrudin izbori izbori1rajcinovice
komisija komisija211 12 13 14 223