ZA IZGRADNJU BKC LANDSKRONA SAKUPLJENO OKO 2,1 MILIONA KRUNA

111Lijepe vijesti iz Švedske!

Na skupu koji je, 06.11.2016. godine, organizovala BKZ Landskrona tražilo se mjesto više u prepunoj sali.

Prisustvovalo je nešto više od stotinu Bošnjaka iz Landskrone i južne Švedske (što je i maksimalan broj gostiju za ovu salu), gdje je ujedno i prezentiran projekat “Bošnjački kulturni centar – BKC Landskrona“.

Program se sastajao iz nekoliko obraćanja, gdje se skupu kroz lijepo predavanje obratio uvaženi profesor šerijatskog prava Samir Selmanović.
Glavni gost i predavač bio je uvaženi imam Sead ef. Islamović, također profesor šerijatskog prava, koji je održao izvanredno predavanje na temu “Koja je tvoja prva briga” gdje je govorio o važnosti sadake i uvakufljavanja imovine na Allahovom putu.
Predavanje je bilo prožeto slikovitim primjerima velikog udjeljivanja i požrtvovanja iz života ashaba koji su nerijetko izazivali suze u očima prisutnih.

Nakon predavanja uslijedila je i  prezentacija idejnog objekta BKC Landskrona, a onda su prisutni dobili mogućnost da već na ovom skupu uvakufe dio svoje imovine za BKC Landskrona.

Uz Allahovu pomoć, a nakon toga i kroz požrtvovanost naših Bošnjaka, sakupljeno je oko 2,1 miliona kruna, što je oko 230.000 eura.
Također je obećana pomoć u projektovanju i izvođenju određenih vrsta radova u vrijednosti od oko 500.000 kruna ili 52.000 eura.

Skup je završen nakon večere, posluženja i kahve koja je bila servirana za sve prisutne.

Na kraju, posebnu zahvalnost želimo uputiti našem ženskom dijelu BKZ Landskrona, našim divnim majkama i hanumama, koje su pomogle oko pripremanja večere i slatkiša i koje su, slobodno možemo reći, prednjačile u davanju svog imetka za ovaj projekat.

Zahvalnost želimo uputiti i našim divnim momcima koji su se cijele večeri brinuli za naše zajedničke goste.

Također se želimo zahvaliti svima koji su se odazvali ovom skupu i koji su dio svog imetka uvakufili za ovaj projekat, koji će inšAllah služiti za dobrobit svih Bošnjaka Landskrone, a sigurni smo i cijelom ovom regionu.

Želja nam je da ovo bude odskočna daska i drugim Bošnjacima i da ova večer bude uzor i drugim džematima da kroz jedinstvo i žrtvovanje imetka očuvamo naš identitet i našu vjeru.

Hvala Allahu koji nas je odabrao da budemo predvodnici našeg naroda u ovom hairli projektu i Njega Uzvišenog molimo za iskren nijet i ispravna djela u cjelokupnom našem djelovanju.8 7 6 5 4