Mešihatu IZ-e u Srbiji pripalo prvo mjesto na prvom Balkanskom takmičenju u hifzu Kur’ana

5434d19bdf392b9cb68f023cbd5c698f_xlNa prvom Balkanskom takmičenju u hifzu Kur’ana, održanom u Sarajevu u periodu od 18. do 20. novembra 2016. godine, hafiz Faris Dautović, predstavnik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji (Škole Kur’ana Časnog) osvojio je prvo mjesto u kategoriji hifza cijelog Kur’ana (sa tedžvidom).

Na ovom takmičenju je učestvovalo 26 učača iz Albanije, BiH, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Sandžaka.

Organizatori takmičenja su Uprava za vjerske poslove, Fondacija za hifz Časnog Kur’ana i Fondacija Hamed b. Halid Es-Sani iz Katara, a pokrovitelj reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović.

Takmičenje se odvijalo u tri kategorije i to: pet džuzeva, petnaest džuzeva i hifz cijelog Kur’ana.

U kategoriji učenja cijelog Kur’ana Dautović je osvojio 96,83 boda od maksimalnih stotinu bodova. Dautovića su slijedili Muhammed M’Walidi i Muhamed Fetić iz Bosne i Hercegovine.

Najuspješnijim učačima dodijeljene su diplome i vrijedne novčane nagrade. Organizatori takmičenja su najavili predlaganje širenja takmičenja, tj. da se proširi broj kategorija i nagrada.

Ovo je još jedan veliki uspjeh predstavnika Škole Kur’ana Časnog i Mešihata Islamske zajednice u Srbiji. Neka je mubarek olsun. Nadamo se da će nas, inšaAllah, i u nekim sljedećim takmičenjima obradovati ovakvim i sličnim uspjesima.

 

Škola Kur’ana Časnog

02

4 1 2 3 111