Održano Veče Kur'ana u Novoj Varoši i Prijepolju

U subotu, 10. 12.2016. nastavljena je manifestacija Večeri Kur'ana, koju pod pokroviteljstvom Mešihata organizira Medresa “Gazi Isa-beg”, širom sandžačkih gradovima, a domaćini su bili medžlisi Nove Varoši i Prijepolja.

Nakon akšam namaza džematlije Nove Varoši su bili u prilici uživati u melodičnom učenju Kur'ana i lijepim glasovima izvođača ilahija, kasida, tekbira i salevata. Prisutnim džematlijama se na početku obratio glavni imam Ismet ef. Bihorac, a vazu nasihat je održao direktor Medrese dr. Rešad ef. Plojović, koji je govoreći o Allahovom Poslaniku a.s. izmamio suze iz očiju brojnih iskrenih džematlija. Dovu je na kraju manifestacije proučio mr. Enver ef. Omerović.

U Prijepolju je spomenuta manifestacija upriličena nakon jacije namaza, u džamiji u Šarampovu.

Prisutnima se na početku obratio glavni imam Aref-ef. Duraković, a potom su prisutni džematlije dobili priliku uživati i svoj iman pojačati slušajući učenje ajeta Allahove Knjige, ilahija i salevata.

Na kraju programa prisutnima se obratio dr. Rešad ef. Plojović, a dovu je također na kraju proučio mr. Enver ef. Omerović.