Enver ef. Omerović u posjeti Kulturnom centru “Kralj Fahd” u Sarajevu

 Dana 31.01.2017. godine rukovodilac Mearifske službe Mešihata IZ-e u Srbiji mr. Enver ef. Omerović bio je u zvaničnoj posjeti Kulturnom centru “Kralj Fahd” u Sarajevu.
Tom prilikom Omerović se susreo sa g. Abduselam bin Jusufom ispred Odjela za vjere Ambasade Saudijske Arabije i g. Bendr bin Kulejbom predstavnikom Kulturnog centra “Kralj Fahd”.
Mr. Omerović je tom prilikom prenio selame muftije Mevlud ef. Dudića i obavijestio domaćine o aktuelnoj situaciji i aktivnostima Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.
Saudijski diplomate su čestitali rukovodstvu Mešihata na uspješnoj, skoro završenoj obnovi FIS-a, što ujedno znači obnovu i čuvanje Allahovih svetinja kao što je vakuf.
Domaćini su istakli ulogu muftije Dudića i njegov značajan doprinos u afirmaciji muslimana i poboljšanju njihovog vjerskog stanja na ovim prostorima.
Na kraju su se složili da je vrlo bitan nastavak saradnje i pružanja pune podrške Mešihatu u realizaciji aktuelnih i budućih projekata koji su za dobrobit islama i muslimana u Srbiji.
Informativna služba Mešihata