Održano finale kviza Općeg znanja učenika Medrese

U utorak, 07.3.2017. godine u Velikoj sali Mešihata održan je finalni krug tradicionalnog Kviza općeg znanja učenika Gazi Isa-begove medrese.

U finalu se sastalo pet ekipa i to dvije iz muškog odjeljenja, dvije iz ženskog i jedna iz isturenog odjeljenja ženske medrese u Rožajama.

Na početku ašere je proučio hfz. Edin Matović, učenik četvrtog razreda, nakon čega se obratio takmičarima direktor dr. Rešad ef. Plojović i poželio sreću u nastavku takmičenja.

Ovo je bila prilika da učenici Medrese kroz druženje u takmičarskoj atmosferi na jedan interesantan i zabavan način pokažu svoje znanje iz različitih oblasti, kako iz oblasti Islama, tako i iz prirodno-društvenih nauka.

Takmičari su pokazali zavidan nivo znanja, obzirom da pitanja nisu bila vezana isključivo za nastavno gradivo koje im se predaje tokom školovanja u Medresi. 

Nakon završetka više krugova pitanja koja su obuhvatala pet različitih oblasti najuspješniji su bili učenici II-b/1 razreda, dok su drugo i treće mjesto osvojile ekipe II-a/2 i III-b/1 razreda.

Pobjedničku ekipu II-b/1 razreda činile su: Bačevac Edina, Ljajić Amina, Ljajić Belkisa i Plojović Amina.

Drugo mjesto osvojila je ekipa II-a/2 razreda koju su činili: Fijuljanin Zejd, Hamidović Zehad, Kapidžić Amar i Zimonjić Ramiz.

Treće mjesto osvojila je ekipa III-b/1 u sastavu: Dreković Anida, Hodžić Ajla, Kučević Elma i Kučević Sumeja.

Za učesnike ekipa koje su osvojile jedno od prva tri mjesta rukovodstvo Medrese u saradnji sa Mešihatom je obezbijedilo nagrade u vidu dodjele priznanja koja će čuvati uspomene na ove trenutke kod takmičara, kvalitetnih knjiga kao i novčane nagrade.

Nagrade takmičarima uručio je predsjesnik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić, a nakon toga se obratio prisutnima, čestitao pobjednicima i poželio još više uspjeha u daljem edukativnom usavršavanju.

Medresa i njeni profesori na čelu sa direktorom daju se na raspolaganje svojim učenicima i obezbjeđuju uslove da oni na što kreativniji način iskažu svoje znanje. Ovo je samo jedna u nizu vannastavnih edukativno-zabavnih aktivnosti koje se realiziraju u okviru školske godine u našoj školi.


Informativna služba Medrese