Uručene nagrade pobjednicima Petog takmičenja iz islamske vjeronauke

Dana 24.05.2017. godine u Novom Pazaru u prostorijama Fakulteta za islamske studije održano je Peto tradicionalno takmičenje iz islamske vjeronauke. Nakon fer i korektnog natjecanja takmičara, predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić uručio je nagrade najboljim učesnicima, kao i njihovim profesorima.

Šef Odjela za vjeronauku Rijaseta IZ-e u BiH dr. Nezir Halilović dodijelio je zahvalnice organizatorima i domaćinima ovog takmičenja, predsjedniku Mešihata muftiji Dudiću i koordinatoru ekipa glavnom imamu Medžlisa IZ-e Priboj Harun ef. Eminagiću.
Predsjednik Mešihata je kao znak dobrodošlice dr. Haliloviću poklonio primjerak knjige Drevna Bosna autora muftije Muamera Zukorlića.
U ekipnom plasmanu ekipa Bosne zauzela je prvo mjesto, zatim Austrija, takmičari iz Hrvatske su bili treći, dok je Sandžak kao domaćin zauzeo četvrto mjesto.
U pojedinačnom takmičenju prvo i drugo mjesto zauzele su Kerima Spahić i Amina Meškić iz Bosne i Hercegovine, dok je treća bila Nedžla Zukorlić iz Sandžaka.
Nakon dodjela nagrada domaćini su goste poveli u obilazak i upoznavanje ustanova Islamske zajednice.

Informativna služba