Manifestacija Škole Kur'ana u Tutinu

Manifestacijom učenja Kur'ana i ilahija, 04.06.2017. godine, departman Škole Kur'ana Časnog iz Tutina čestitao je Ramazan muslimanima ovoga grada. Ispred delegacije Mešihata IZ-e u Srbiji predvođenom muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem uvodno ašere proučio je karija iz Turske Jusuf Juksel. Među prisutnima bili su i šejh Muhamed el Matrudi, glavni imam Medžlisa IZ-e Novi Pazar Asmir ef. Crnovršanin, direktor CHR Hajrat Mirsad ef. Bećirović, kao i imami i profesori iz Tutinskog medžlisa. Učesnici programa bili su iz svih odjeljenja Škole Kur'ana u Tutinu i pokazali su zavidno učenje Allahove knjige.
Koordinator Škole Kur'ana u Tutinu podvukao je činjenicu i izrazio zadovoljstvo što je preko 1000 djece pohađalo ovu školu u Tutinu od njenog otvaranja i da je povjerenje roditelja čast i emanet. Potom su dodijeljene zahvalnice onima koji su pomagali rad ovog odjeljenja. Direktor Škole Kur'ana hfz. Irfan ef. Malić kazao je da je ovo sretan dan za Tutin.
Djeca su svojom kreativnošću iskazala poštovanje i uručila poklone muftiji Dudiću, direktoru Maliću i koordinatoru Đondiću. Svoje zadovoljstvo što prisustvuje ovoj manifestaciji nije krio ni gost iz Saudijske Arabije šejh Matrudi i dodao da sve dok se uči Kur'an u sandžačkim gradovima, kao u Meki ili Medini, nema brige za taj narod.
Ispred Mešihata, kao vrhovnog organa Islamske zajednice, koji je i bio inicijator i organizator Škole Kur'ana, obratio se  predsjednik muftija dr. Mevlud ef. Dudić, rekavši da su djeca učila Kur'an gotovo bez greške i da su ona ponos i Islamske zajednice, Škole Kur'ana, učitelja i roditelja te da ovu djecu ne bi trebalo biti sramota da uče Kur'an čak i ispred Kabe. Također je obznanio odluku Mešihata da se od ove godine organizuje i odjeljenje Ženske medrese u Tutinu i istakao važnost tog departmana.
Manifestacija je zavrsena pred sam iftar, a za kraj je proučena Fatiha.