Priređen iftar u Petnjici

Dana 10.06.2017. godine u organizaciji Muftijstva sandžačkog priređen je iftar u prostorijama Škole Kur'ana Časnog u Petnjici.

Pored velikog broja džamatlija iftaru je prisustvovao potpredsjednik općine Petnjica i drugi predstavnici javnog i kulturnog života na Bihoru.

Nakon što je ispred Škole Kur'ana u Petnjici Enko ef. Korać napravio kratak uvod, skupu se obratio v.d. muftije sandžačkog hfz. Abdurrahman ef. Kujević koji je govorio o ljepotama vjere islama.
On je između ostalog rekao:

“Uzvišeni Allah nam je propisao ono što je dobro i korisno za nas. On želi da nam olakša, a ne želi da nam oteža. Ništa nam nije propisao teško u vjeri. Nama je naređeno da imamo lijepo mišljenje o Allahu i Njegovoj vjeri, a suprotno mišljenje može imati samo onaj koji nema znanja. Neznanje je veliki neprijatelj. Mi smo oduvijek bili privrženi istini i tako treba da bude sada i ubuduće. Najveću pustoš kod nas ostavio je komunistički bezbožnički režim koji nam je u velikoj mjeri pobrisao naše ljudske, moralne i karakterne vrijednosti, a koje smo dobili u naslijeđe od naše vjere islama” – istakao je hfz. Kujević.

Na kraju se osvrnuo i na vakufsku parcelu i zgradu koja se uveliko gradi na njoj u Petnjici.

“Naši vrijedni ljudi sa Bihora koji žive u Luksemburgu kupili su ovu parcelu, a kasnije se donacijama i drugih dobrotvora uradilo sve ovo. Bitno je shvatiti da svi imamo obavezu da pomognemo ovaj hairli posao te da svaki od nas ima svoj kvadratni metar u vakufskom naučno-kulturnom centru “Sandžak”, a koji će nam biti izvor sevaba do Sudnjeg dana, zaključio je v.d. muftije hafiz Kujević.

Informativna služba Muftijstva