U Medresi dodijeljeno 40 stipendija

U ponedjeljak 25.09.2017. prije podne namaza u prostorijama Medrese „Gazi Isa-beg“ dodijeljeno je 40 stipendija od po 400 eura najpotrebnijim učenicima ove škole.

Dodjeli stipendija pored uprave škole predvođene direktorom dr. Rešad ef. Plojovićem, vakifa Ferhana Sejdovića i učenika, prisustvovao je predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

Na početku susreta prisutnima se obratio direktor Plojović zahvalivši vakifu Sejdoviću na pomoći koju pruža Medresi u svim njenim aktivnostima, pa i ovoj na polju pomoći učenicima i olakšavanja njihovog školovanja.

Potom je uslijedilo uručivanje stipendija i poruka vakifa učenicima u kojoj ih je pozvao da budu dobri učenici i da sa dobrim rezultatima tokom školovanja nakon što završe Medresu budu korisni članovi zajednice.

Na kraju je uslijedilo obraćanje muftije Dudića koji je u ime Islamske zajednice zahvalio vakifu na pažnji koju pridaje i pomoći koju pruža ustanovama Mešihata.

Muftija Dudić je pozvao stipendiste da budu dobri učenici i da nakon što završe Medresu ne zaborave ono što im je ova škola dala, već da toga budu svjesni i da joj na dobro uzvrate dobrim, tj. da kao svršenici nikada ne zaborave Medresu već da je nastave pomagati na razne načine.

Nakon obraćanja predsjednika Mešihata, a prije dove koju je proučio, direktor Plojović je u znak zahvalnosti u ime kolektiva i učenika Medrese dodijelio priznanje vakifu Sejdoviću i zamolio učenike da dobijene stipendije opravdaju dobrim uspjehom.