Delegacija OEBS-a posjetila Mešihat 

U srijedu, 08.11.2017. godine, delegacija OEBS-a predvođena zamjenikom šefa Misije g. Džozefom Melotom posjetila je Mešihat IZ-e u Srbiji i tom prilikom se susrela sa potpredsjednikom Mešihata dr. Rešad ef. Plojovićem i predsjednikom Sabora IZ-e u Srbiji Hajrom ef. Tutićem.
Obzirom da je ovo bila prva posjeta Novom Pazaru i Islamskoj zajednici zamjenika šefa Misije OEBS-a nakon njegovog stupanja na dužnost, dr. Plojović je u svojstvu domaćina informisao gosta o radu Islamske zajednice i njenoj organizaciji, te ga upoznao sa ključnim aktivnostima koje se realiziraju na vjerskom, obrazovnom, odgojnom i humanitarnom polju.
Također, bilo je riječi i o aktuelnoj situaciji u Islamskoj zajednici, Novom Pazaru, regiji i Srbiji, problemima sa kojima se Islamska zajednica i muslimani suočavaju, ali i općim problemima regije Sandžak i načinima njihovog prevazilaženja. Sagovornici su se saglasili da je put zajedničkog djelovanja, dijaloga, međusobnog uvažavanja, strpljivosti i postupnosti, sa iskrenom željom da se problemi rješavaju, jedini put uspjeha.
Delegacija Mešihata je čestitala gostu na novoj dužnosti i zaželjela mu uspjeh u radu, te izrazila spremnost da Islamska zajednica svim svojim kapacitetima učestvuje i podrži iskrene namjere i aktivnosti koje imaju za cilj bolji i sigurniji život građana Novog Pazara i cijele regije.