Održano drugo takmičenje u učenju Kur'ana u Sandžaku

Dana 28.01.2018. godine u Velikoj sali Mešihata IZ-e u Srbiji i kompleksu Altun-alem džamije održano je drugo natjecanje po redu u učenju Kur'an, za polaznike Škole Kur'ana Časnog i mekteba iz Novog Pazara.

Prisutnima se obratio direktor Škole Kur'ana Časnog, hfz. Irfan ef. Malić, koji je naglasio značaj ovog takmičenja, poželio svim natjecateljima uspjeha tokom takmičenja  i zahvalio Mešihatu na čelu sa njegovim predsjednikom, muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem na kontinuiranoj podršici  u radu i organizovanju samog takmičenja.

Zatim se obratio i takmičenje otvorio muftija Dudić, koji je također naglasio važnost ovog i sličnih takmičenja za cio Sandžak i našu Islamsku zajednicu uopće, pohvalivši dosadašnji rad i uspjehe Škole Kur'ana Časnog, koje su njeni polaznici postigli na prethodnim takmičenjima, te poželio čitavom kolektivu Škole još više uspjeha i dobrih rezultata u predstojećem periodu.

Komisiju za provjeru znanja natjecatelja sačinjavali su: hfz. Irfan ef. Malić, hfz. Faris Dautović, hfz. Elvedin Avdović, hfz. Khawla Omar, hfz. Šemsa Dacić, hfz. Safeta Ujkanović, hfz. Remzija Kolašinac, hfz. Binasa Šabanović, hfz. Sumeja Ujkanović i hfz. Amela Aličković.

Na ovom takmičenju učešće je uzelo 140 natjecatelja širom Sandžaka koji su prethodnih mjeseci prošli kvalifikacioni krug takmičenja. Natjecanje je bilo u sledećim kategorijama:

1. Polaznici mekteba (od sure Nas do sure Duha)

2. Hifz sure Bekare

3. Hifz Amme džuza

4. Hifz Tebarek džuza

5. Hifz 5 džuzeva

6. Hifz 10 džuzeva

7. Hifz 15 džuzeva

8. Tilawet – ispravno i melodično učenje Kur'ana

Svečana dodjela nagrada, priznanja i proglašenje pobjednika održat će se u ponedjeljak 5. februara u Velikoj sali Mešihata sa početkom u 13 časova.

Škola Kur'ana Časnog ovim putem želi izraziti posebnu zahvalnost donatorima i pokroviteljima ovog takmičenja, Fondaciji „Hifz Kur'ana Časnog“ iz Sarajeva na čelu sa uvaženim dr. Džemalom Muslihom i Kulturnom centru „Kralj Fahd“ iz Sarajeva.

Škola Kur’ana Časnog