Predsjednik Mešihata sa delegacijom Rijaseta posjetio Medzlis IZ-e Tutin

U srijedu, 14.02.2018. godine, predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji, muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa delegacijom Rijaseta IZ-e u BiH, u sastavu: Ibrahim ef. Begović- direktor Uprave za obrazovanje, Zejnil ef. Rebihić – direktor Uprave za ekonomske poslove i dr. Enes ef. Svraka – rukovodilac Odjela za mektebe pri Upravi za vjerske poslove, posjetio je Medžlis IZ-e Tutin i susreo se sa rukovodstvom i imamima ovog medžlisa.
Posjeta Tutinskom medžlisu upriličena je nakon nedavnog susreta rukovodstva Medžlisa sa reisu-l-ulemom dr. Husein ef. Kavazovićem, kada je obećano da će biti formirana posebna delegacija Rijaseta koja će posjetiti Tutin i upoznati se sa aktuelnim stanjem, problemima i potrebama ovog medžlisa, te planovima za unapređenje vjerskog i odgojno-obrazovnog djelovanja Islamske zajednice na ovom prostoru.
Sastanku su pored delegacije Mešihata i rukovodstva Medžlisa prisustvovali i imami, koji su imali prilike iznijeti svoja mišljenja i prijedloge u cilju efikasnijeg i uspješnijeg rada Medžlisa, svih imama i Islamske zajednice.