Večera u čast izlagača i učesnika na konferenciji o Aliji Izetbegoviću

Dana 27.02.2018. godine u Ankari, pod pokroviteljstvom predsjednika Turske Redžepa Tajjipa Erdoana, počinje dvodnevna konferencija na temu “Islam između Istoka i Zapada – Alija Izetbegović”.
U čast tome, dan prije organizatori skupa upriličili su večeru za izlagače i ostale učesnike konferencije kojoj su, između ostalih, prisustvovali Ali Kardagi – generalni sekretar Unije islamskih učenjaka, muftija dr. Mevlud ef. Dudić, dr. Admir Muratović, dr. Adnan Ismaili i dr. Metin Izeti iz Makedonije, Sulejman Ugljanin, dr. Ferid Muhić, učesnici iz Turske, Sudana i mnogih drugih zemalja.
Muftija Dudić se u pozdravnom govoru posebno zahvalio domaćinima i iskazao lično zadovoljstvo što je dobio priliku biti panelista ove konferencije.
Dr. Admir Muratović je također poselamio prisutne u svojstvu predsjednika Političkog savjeta Stranke pravde i pomirenja i od strane lidera SPP-a muftije dr. Muamera Zukorlića prenio selame učesnicima skupa i organizatoru istog Omeru Erdoanu, koji je u ime predsjednika Turske domaćin konferencije.
Muftija Dudić je tom prilikom razgovarao i sa predsjednikom ankarske općine Kodža Evran g-dinom Mustafom Akom iz Ak partije upoznajući ga sa situacijom u Sandžaku.