Hiljadu iftara za najugroženije džematlije

U organizaciji Mešihata IZ-e u Srbiji, a pod pokroviteljstvom predsjednika Mešihata muftije dr. Mevlud ef. Dudića, u prvih deset dana Ramazana biće upriličeno hiljadu iftara za džematlije na području Islamske zajednice, naročito na prostoru Muftijstva beogradsko-novosadskog.

To je istakao muftija Dudić u nedjelju 20.05.2018. godine na iftaru u Novom Sadu, kojem su prisustvovali predstavnici džemata sa imamima iz Beograda, Krnjače, Makiša, Zemuna, Novog Sada, Velikog Rita, Adica, Beočina, Subotice i Loznice.

U obraćanju prisutnima, predsjednik Mešihata govorio je o ulozi imama u aktuelnoj situaciji s posebnim osvrtom na mjesec Ramazan.

Sa organizacijom iftara otpočelo se u subotu 19. maja u novosadskom džematu Veliki Rit, a u narednoj sedmici će biti realizovani u svim pomenutim džematima, uključujući i Kraljevo. Na iftaru u Novom Sadu dogovoren je raspored planiranih iftara u navedenim mjestima te uručena sredstva za njihovu realizaciju.

Tokom dana, muftija Dudić je obišao i džemate u Novom Sadu, Beočinu i Adicama, kao i džemat u Islamskom centru u Beogradu.

Sa predsjednikom Mešihata u delegaciji bio je i pribojski glavni imam Harun ef. Eminagić.

Informativna služba