Završeni 20. jubilarni sportsko-edukativni susreti uposlenika Islamske zajednice

Mešihat IZ-e u Srbiji i ove godine je učestvovao na sportsko-edukativnim igrama Udruženja ilmije i uposlenika Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Mešihat je učestvovao u dvije sportske discipline i to košarci i fudbalu, a ekipe je tradicionalno vodila legenda sandžačkog fudbala hadžija prof. Jonuz Džanković.

Na ovogodišnjim 20. jubilarnim susretima, koji su se održavali u prijestonici BiH u periodu 15-19 jula, učestvovalo je ukupno 14 ekipa. Ekipa Mešihata IZ-e u Srbiji osvojila je drugo mjesto u fudbalu i košarci.

Ovogodišnji susreti su pored sportskog imali i edukativni karakter jer su takmičari obišli niz kulturno-historijskih i vjerskih spomenika i objekata u više bosanskih gradova: mezarje i muzej rahmetli Alije Izetbegovića, Put spasa i džamiju na planini Igman, most u Višegradu, veliku džamiju u Goraždu kao i Carevu i Aladža džamiju u Foči koja je u projektu restauracije.

Nakon finalnih utakmica sprotsko-edukativni susreti su privedeni kraju kroz dodjele medalja, pehara i zahvalnica najboljim takmičarima.

Na zatvaranju susreta kao znak velike zahvalnosti za doprinos u afirmaciji ovih susreta i igara, organizatori su izrekli puno lijepih riječi i uručili zahvalnicu prof. Jonuzu Džankoviću.