Predstavnik Mešihata u Medini osvojio prvo mjesto u hifzu

Hafiz Emin Hrapović, predstavnik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, na 40. Internacionalnom takmičenju u hifzu Kur’ana „Kralj Abdu-l-Aziz“ u Medini, osvojio je prvo mjesto u kategoriji pet džuzeva. Drugo mjesto osvojio je još jedan vrijedni Bošnjak, Omer Faruk iz Bosne i Hercegovine.

Vrijedi spomenuti da je prošle godine, na 39. takmičenju učača Kur'ana u Meki hfz. Ammar Muderizović osvojio drugo mjesto u istoj kategoriji.

Uspjeh hafiza Emina Hrapovića, osim što je njegov lični, također je uspjeh i veliko priznanje Mešihatu IZ-e u Srbiji, Školi Kur'ana Časnog, njegovom muhaffizu hfz. Irfan ef. Maliću, njegovim roditeljima, kao i cijelom Sandžaku.

Povodom ovog prestižnog takmičenja u hifzu, koje se održava u Medini, gradu Allahovog Poslanika a.s., predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić za SAUDI PRESS AGENCY potvrdio je značaj i ulogu takmičenja u učenju Kur'an-i-Kerima u formiranju zdrave ličnosti i pozitivne misli kod omladine u islamskom ummetu.

Tom prilikom je kazao: “Ovakva takmičenja imaju veoma važnu ulogu u formiranju novih generacija zdrave omladine, koji će se okititi kur'anskim ljepotama i čije će ponašanje biti u skladu sa njegovim vrijednostima. Takmičenja vežu naše mlade za Allahovu riječ, podstiču ih na stalno učenje i memorisanje, a onda kada se Kur'an nastani u njihovim srcima i grudi im prostranim učini, osjetit će sreću u životu i bit će sretni u Džennetu.”

Muftija Dudić je posebno naglasio važnost ovog takmičenja i istakao trud koji Kraljevstvo ulaže na polju podizanja Allahove Riječi kroz pomoć institucijama hifza u svijetu i podršku mladim hafizima.

Na kraju svog govora, Muftija se zahvalio Slugi Dva harema, kralju Selmanu bin Abdul Azizu, na njegovom doprinosu da Allahovo Svjetlo sija, kao i na svemu ostalom što Kralj čini za islam i muslimane u svijetu.

Ove godine na 40. svjetskom takmičenju u Medini, osim takmičara hfz. Emina Hrapovića, direktor Škole Kur'ana hfz. Irfan ef. Malić učestvuje na stručnom seminaru za dobijanje sertifikata sudije na sličnim takmičenjima.

Informativna služba