Dr. Zukorlić uručio muftiji Dudiću rješenje o vraćanju zgrade Islamskih ustanova

Nakon što je Agencija za restituciju donijela odluku o vraćanju zgrade Islamskih ustanova (Fakulteta za islamske studije) na Trgu Gazi Isa-bega Ishakovića u Novom Pazaru, narodni poslanik akademik Muamer Zukorlić, 22.11.2018. godine, uručio je akt rješenja predsjedniku Mešihata IZ-e u Srbiji muftiji dr. Mevlud ef. Dudiću.

Tom prilikom, muftija Dudić je izrazio zahvalnost Uzvišenom Stvoritelju što je Islamska zajednica dočekala dan u kome je vraćanje ovog objekta označilo početak zdravih odnosa između Islamske zajednice i države Srbije, čime je napravljen prvi korak u vraćanju oduzete vakufske imovine i značajan iskorak u otklanjanju brojnih nepravdi prema Islamskoj zajednici.

Muftija Dudić posebno se zahvalio narodnom poslaniku Zukorliću za doprinos vraćanju prava Islamskoj zajednici ukazujući na poseban značaj doprinosa Stranke pravde i pomirenja u vraćanju oduzete vakufske imovine, naglašavajući da će Islamska zajednica uvijek uzvraćati na dobro dobrim i podrškom onima koji joj pomažu da ostvari svoja prava.

Akademik Zukorlić je izrazio zadovoljstvo što je bio u poziciji da pomogne ovakvoj važnoj pobjedi stavljajući pravni tim Stranke pravde i pomirenja više mjeseci na raspolaganje Islamskoj zajednici, ističući da je misija ove stranke da bude servis građanima, muslimanima, Bošnjacima, a posebno Islamskoj zajednici kao jedinoj instituciji stoljetnog kontinuiteta kroz koju je očuvana institucionalna, a to znači i nacionalna svijest.

Ova stranka se neće miješati u unutrašnje stvari Islamske zajednice, ali će joj uvijek biti na raspolaganju. Islamska zajednica je nadstranačka institucija koja pripada svim muslimanima u posebnoj duhovnoj i etičkoj misiji i takva treba da ostane – istakao je muftija Zukorlić.

Informativna služba