Delegacija Ministarstva vakufa Saudijske Arabije u posjeti Mešihatu


Dana 12.12.2018. godine delegacija Ministarstva vakufa Kraljevine Saudijske Arabije, koju su predvodili Muhamed bin Ahmed Al Fifi – savjetnik ministra vakufa i Abdulatif Ali Šejh – direktor Centra „Kralj Fahd“ u Sarajevu, posjetila je Mešihat IZ-e u Srbiji gdje ih je dočekala delegacija Mešihata koju su činili rukovodioci ustanova Islamske zajednice predvođeni potpredsjednikom dr. Rešad ef. Plojovićem.

Gostima su predstavljene aktivnosti Islamske zajednice i njenih ustanova kroz ostvarene rezultate, projekte koji se realizuju, kao i izazovi sa kojima se Islamska zajednica i njene ustanove suočavaju.

Također, bilo je riječi o aktivnostima na vraćanju jedinstva Islamske zajednice i muslimana u Srbiji te eventualnoj ulozi i pomoći Saudijske Arabije i njenih nadležnih ministarstava na tom polju. Predstavnici Ministarstva vakufa su naglasili da su spremni pomoći muslimanima u Sandžaku i Srbiji kao što pomažu pripadnicima islama širom svijeta.

Nakon sastanka u Mešihatu, upriličen je obilazak Fakulteta za islamske studije i Internacionalnog univerziteta kada su gosti imali priliku susresti se sa upravom i studentima te upoznati se sa uslovima rada čiji je visok nivo izazvao njihovo oduševljenje.

Informativna služba