Sandžački mu'temiri obišli znamenitosti Medine

Kao što je ranije najavljeno, sandžački mu'temiri su današnji dan, 04.04.2019. godine, u ranim jutarnjim satima započeli sa zijaretima znamenitosti grada Božijeg Poslanika a.s.

Prva destinacija koju su mu'temiri obišli bio je mesdžid Kuba, prva džamija koju je Muhammed a.s. sagradio sa svojim ashabima na putu ka Medini tokom svoje hidžre iz Mekke.
Nakon toga, mu'temiri su posjetili brdo Uhud te mezarje šehida Uhuda. Kao i kod posjete mesdžidu Kuba, vođa puta dr. Enver ef. Omerović je održao kratko predavanje gdje je sandžačke mu'temire upoznao sa događajima vezanim za mjesta koja su zijaretili.
Tokom današnjeg dana mu'temiri su obišli i mesdžid Kibletejn te džamiju na Hendeku i sa tim završili zijarete znamenitih mjesta Medine.

U ranim jutarnjim satima i druga grupa sandžačkih mu'temira koji su došli u Medinu kao gosti Kralja stigla je u hotel u kojem se nalazi i prva grupa. Njihov dolazak je rezultat dobre saradnje koju Mešihat Islamske zajednice u Srbiji ima sa Ministarstvom vakufa Kraljevine Saudijske Arabije.

Informativna služba