Predsjednik Mešihata na svečanosti u Rožajama

U organizaciji Muftijstva sandžačkog, u Rožajama je 29.04.2019. godine organizirana priredba u susret Ramazanu. Program u prepunoj sali Doma kulture izveli su polaznici Škole Kur'ana i Mekteba za predškolski uzrast Reuda. Prisutni su imali prilike uživati u dobroj izvedbi i bogatom programu.
Domaćin ove manifestacije muftija hfz. Abdurrahman ef. Kujević zahvalio se svima koji su došli da uveličaju ovaj skup, a posebno predsjedniku Mešihata Islamske zajednice, muftiji dr. Mevlud ef. Dudiću, koga je i pozvao da se obrati prisutnima.
Muftija Dudić je istakao da je ovo najbolji pokazatelj ispravnog kursa na kome se Mešihat nalazi jer smo na domovinskoj teritoriji Sandžaka, a da to nije usmjereno ni protiv Srbije niti protiv Crne Gore. Sandžak je podjednako blagodat i za Beograd i za Podgoricu.
„Ove naše obrazovne ustanove u Rožajama su blagodati – vrtić Reuda, Škola Kur'ana i odjeljenje Medrese, te vas pozivam da date sve od sebe kako bi vaša djeca obavezno prošla kroz ovaj sistem jer ćete biti ponosni i na ovome i budućem svijetu“ – kazao je, između ostalog, predsjednik Mešihata te pozvao vjernike da dočekaju Ramazan kako i dolikuje, da svoje džamije u ovom gradu ispune i budu ukras Allahovih kuća u mubarek mjesecu i nakon njega.

Informativna služba