Predsjednik Mešihata priredio iftar u Priboju

Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa delegacijom, koju su činili članovi Mešihata i glavni imami, boravio je u posjeti Medžlisu IZ-e Priboj, gdje su im domaćini bili pribojski imami i predsjednici džematskih odbora na čelu sa glavnim imamom Harun ef. Eminagićem.

Tom prilikom predsjednik Mešihata posjetio je radove na džamiji u završnoj fazi u pribojskom naselju Čitluk, za koju je kamen temeljac postavljen u septembru prošle godine. Muftija Dudić je izrazio zadovoljstvo što radovi idu zavidnom brzinom gdje je preko 750 porodica uvakufilo sebe u ovu džamiju. Predsjednik Mešihata je tom prilikom uručio i novčanu pomoć za nastavak radova.
Nakon toga upriličen je iftar u prostorijama Pribojskog medžlisa. Iftaru su pored predsjednika Mešihata, njegove delegacije i domaćina, prisustvovali i direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ-e u BiH Ismail ef. Smajlović i direktor Rabite u BiH Abdullah bin Rahmetullah Qari.
U svom obraćanju muftija Dudić je poručio da je ovo početak organizovanja iftara te da će se tokom Ramazana oni upriličiti i u drugim sandžačkim medžlisima, kao i džematima na širem području Islamske zajednice.
Direktor Uprave za vjerske poslove Smajlović istakao je da je počastvovan pozivom na iftarsko druženje te da su ovo idealne prilike da se imami zbližavaju i dodatno savjetuju i uče jedni od drugih.
Predstavnik Rabite je poselamio skup, zahvalio se na pozivu i prenio selame iz Časnog Harema od generalnog sekretara Rabite El Isa.
Nakon toga, članovi delegacije Mešihata predvodili su teravih namaz u medžlisima Prijepolje, Priboj, Brodarevo i Nova Varoš, nakon čega su održali kraća predavanja.
Informativna služba