Predsjednik Mešihata organizirao iftar u Subotici

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić u petak, 10.05.2019. godine, organizirao je iftar u Muhadžir džamiji u Subotici za više od 150 džematlija. Niko, kaže muftija Dudić, ovdje nije došao da jede zato što nema već zbog svjesnosti da islamsko bratstvo ima posebnu draž i posebno će biti zabilježen kod Allaha dž.š.

“Želja je bila da se krene baš od granice i gdje muslimani dostojanstveno nose baklju ibadeta gdje god da žive.”
Musliman gdje god se nađe ličnim primjerom promovira ljepote islama, mir, red, čistoću, poštenje.
“U Kraljevu smo osnovali džemat sa oko 150 muslimanskih kuća, a iz lokalne samouprave kažu da su baš ti pripadnici romske populacije koji pripadaju džematu pošteni ljudi” – navodi za primjer muftija Dudić.
Dova je kruna ibadeta i zato je i proučio musafir iz Saudijske Arabije hafiz Hamed Muhamed, a dova musafirska se, kaže predsjednik Mešihata, ne odbija i primljena je kod Allaha dž.š.
Inače, na iftaru u Subotici bili su i alimi i autoriteti koji su držali hutbe u džematima Muftijstva novosadskog: Harun ef. Eminagić – pribojski glavni imam, Vahjudin ef. Ćosović – tutinski glavni imam, Asmir ef. Crnovršanin – novopazarski imam, Omer ef. Đondić – sekretar Sabora, hafiz Ammar Muderizović – pomoćnik direktora Škole Kur'ana.