Rekordni zekat i sadekatul-fitr u proteklom Ramazanu

Na svojoj redovnoj proširenoj sjednici održanoj 26.06.2019 godine, na kojoj su prisustvovali i glavni imami, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji, nakon temeljitog razmatranja, jednoglasno je usvojio Izvještaj o ramazanskim aktivnostima, te konstatovao da su sve predviđene aktivnosti uspješno realizovane, naročito intenzivni obilazak terena, prikupljanje zekata i sedaktu-l-fitra, realizacija ramazanskog programa na medijima te organizacija iftara koji su na području Islamske zajednice upriličeni za 78.200 postača.

Mešihat se zahvalio svim akterima ramazanskih aktivnosti koji su doprinijeli njihovoj uspješnosti, uz posebnu zahvalu pripadnicima Islamske zajednice na punom povjerenju, što pokazuje i akcija zekata i sadekatul-fitra čiji su rezultati za oko 19% uvećani u odnosu na prethodnu rekordnu godinu.

Na sjednici je raspisan i redovni konkurs za direktora Medrese Gazi Isa-beg. Također, verifikovana su tri nova uvakufljenja zemljišta ukupne površine oko 80 ari, kao i dva nova hafiza koji su položili hifz pred Komisijom Mešihata.

Informativna služba