Ekipa Mešihata na hodžijadi u Travniku

Ekipa Mešihata IZ-e u Srbiji i ove godine učestvuje na 21. Sportsko-edukativnim susretima imama i uposlenika Islamske zajednice, koji se održavaju u Travniku od 1-4. jula, a pod pokroviteljstvom Rijaseta Islamske zajednice u BIH.
Ove godine na igrama učestvuje ukupno 13 ekipa iz svih muftijstava u BIH i Sandžaku. Ekipa Mešihata delegirana je u grupi A sa ekipama Rijaseta, Mostarskog muftijstva i Tuzlanskog muftijstva 2.
Prvog i drugog dana takmičenja odigrane su utakmice po grupama i ekipa Mešihata je dobrim igrama u disciplinama futsala, košarke i odbojke bila najuspješnija u grupi, da bi danas uspjela da izbori finale u sve tri od pomenutih disciplina. Jučer je predstavnik Mešihata u stonom tenisu osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju. Finalne utakmice će se odigrati sutra, posljednjeg dana takmičenja, a ekipa Mešihata ima ozbiljne šanse za osvajanje prvog mjesta u ukupnom plasmanu.
Treba spomenuti odličnu atmosferu u ekipi Mešihata koju tradicionalno predvodi fudbalska legenda prof. Jonuz Džanković, kako na, tako i van terena. Ekipa koja predstavlja Mešihat pokazala je visoke ljudske, moralne i sportske kvalitete, zašta su dobili sve čestitke organizatora i članova drugih ekipa.