U Meki upriličeno predavanje za hadžije

U nedjelju, 4. avgusta, nakon jacije namaza u prostorijama hotelskog restorana upriliceno je predavanje za hadžije iz Sandžaka koji su doputovali u Meku i uspješno obavili obrede umre.
O fadiletima i posebnostima Meke govorili su prof. Berin ef. Ljajić i dr. Enver ef. Omerović, dok je o simbolici obreda i vrijednosti umre i boravka na mubarek prostoru Meke i Harema govorio dr. Rešad ef. Plojović.
Ono što karakteriše dosadašnji dio putovanja jeste opće zadovoljstvo, jer je prijevoz bio efikasan i bez ranijih višesatnih čekanja na aerodromima, posebno u Džedi, kojeg ove godine skoro da nije ni bilo, jer je kompletna procedura završena u rekordno brzom roku, što je omogućilo da skoro svi hadžije obave umru po dolasku i smještaju u hotel u subotu oko ponoći, to jest u istom danu polaska i dolaska, što ranije nije bio slučaj.
Vrijeme u Meki između umre i hadža naši hadžije koriste za dobrovoljne individualne ibadete, a za srijedu je zakazano drugo predavanje o obredima hadža i pripremi za odlazak na Arefat gdje će boraviti 9. dana zu-l-hidžeta, tj. narednu subotu, dan uoči Kurban bajrama.