Predsjednik Mešihata svečano otvorio džamiju u Detanama

Dana 09.08.2019. godine svečano je otvorena džamija u Detanama, Medžlis IZ-e Tutin. Na ovaj poseban dan za sve muslimane Tutina i cijelog Sandžaka svečanosti su prisustvovali predsjednik Mešihata muftija. dr. Mevlud ef. Dudić, muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević sa brojnim saradnicima.
U ovaj objekat uloženo je preko 85.000 eura, a izgradnja je zaokružena platoom ispred džamije i kapijom.
Nakon svečanog presijecanja vrpce, hutbu je održao i džuma namaz predvodio predsjednik Mešihata tim povodom istakavši da je hairli evlad Božija milost i da su se naši preci trudili da iznjedre generacije koje će biti pokorne Gospodaru, čemu je kruna današnji događaj, kada se u mubarek danima uoči Kurban bajrama otvara još jedna Allahova kuća.
“Ono što je ponos vjernicima jeste to da kod Allaha nikada ništa ne propada i neće biti zaboravljeno. Draga braćo, svoju nagradu ćete, ako Bog da, naći onda kada dobra djela budu najpotrebnija” – istakao je muftija Dudić.
Kada čovjek umre, podsjeća Muftija, dobra djela prestaju osim u tri slučaja. Jedan od njih je kada iza sebe ostavimo vakuf. Dok god naše majke rađaju takve sinove i kćeri, dodaje predsjednik Mešihata, koji ne žale izdvojiti iz svog imetka koji su mukotrpno zaradili, ovaj narod ima čime da se ponosi i to je pokazatelj da smo, ako Bog da, na Allahovom putu.

Program je uljepšao i hor imama Tutinskog medžlisa koji su prisutne počastili sa par ilahija.