Muftija Dudić sa ambasadorima SAD, Katara, Emirata, Kuvajta i Egipta

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, 12.11.2019. godine u pratnji dr. Enver ef. Omerovića, sastao se u izdvojenim posjetama sa ambasadorima Katara, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kuvajta, kao i sa otpravnicom poslova Egipatske ambasade u Beogradu.
Tom prilikom, bilo je riječi o unapređenju saradnje Mešihata sa pomenutim muslimanskim zemljama, gdje je muftija Dudić domaćine upoznao sa projektima koje Mešihat realizuje i zahvalio im se na podršci koju pružaju aktivnostima Islamske zajednice.
Predsjednik Mešihata posebnu zahvalu uputio je ambasadoru Kuvajta g-dinu Jusufu Ahmedu Abdusamedu sa željom da prenese najtoplije selame svojoj vladi i kuvajtskom narodu, te mu uručio zahvalnicu za finansijsku pomoć i podršku obrazovnim projektima Islamske zajednice koju ova zemlja već godinama nesebično pruža.
Dan prije, 11. novembra, muftija Dudić je prisustvovao večeri u Ambasadi SAD, koju je priredio novoimenovani američki ambasador Entoni Godfri, kojem je čestitao novu dužnost i izrazio podršku nastojanjima u realizaciji međuvjerskog dijaloga.